BettyFood jest teraz częścią Diatta! Zmienia się branding, ale posiłki wciąż pozostają tak samo smaczne.
Standardy - Betty Food
facebook
Dostęp do tej strony jest chroniony hasłem!
Jeżeli nie otrzymaleś jeszcze hasła skontaktuj się z właścicielem serwisu.
Wróć
Zatwierdź
Zamknij

Standardy

Nasze kuchnie spełniają wymogi HACCP oraz przepisy Sanepidu

Dieta
Proces ciągłej modernizacji receptur pozwala  na serwowanie coraz zdrowszej i naturalnej żywności niezbędnej  dla rozwoju dzieci w odpowiednich kategoriach wiekowych. W naszych kuchniach przygotowujemy diety bezglutenowe, bezmleczne, wegetariańskie i cukrzycowe. Podstawowym składnikiem dań mącznych, ciast, placków i naleśników jest Amarantus, szczególnie zalecany przy schorzeniach dietetycznych, przez wielu nazywany zbożem XXI wieku. W naszych potrawach stosujemy mąkę kukurydzianą i gryczaną. W jadłospisach znaleźć można kasze pod różnymi postaciami: budyń, zupa pomidorowa, dodatek do mięs z kaszy jaglanej i kotlety z kaszy gryczanej. Produktem który również  zagościł w naszym menu jest pełnoziarnisty makaron razowy oraz brązowy ryż. Raz w tygodniu podajemy na śniadanie mleko ryżowe oraz różnego rodzaju owsianki z musami owocowymi. Jadłospis został urozmaicony także o pieczywo razowe na naturalnym zakwasie, nowe pasty kanapkowe (kalafiorowa z koperkiem czy pomidorowa ze słonecznikiem, lub pasta z grillowanych warzyw). Do podkreślenia smaku potraw używamy: kurkumy, lubczyka, świeżej bazylii, oregano, nasion słonecznika, dyni, daktyli, suszonych śliwek, żurawiny.

Zarządzanie
Nasza działalność jest wspomagana przez nowoczesną aplikację komputerową. Program został stworzony przy współpracy naszej firmy z profesjonalną firmą komputerową Humanoit Group. Program obsługuje i wspomaga przygotowywanie receptur, jadłospisów, rozliczanie użytych produktów oraz ich kaloryczność. Ponadto w części szkół wprowadzamy elektroniczny system kontroli wydawania posiłków z jednoczesnym monitorowaniem  indywidualnych wymagań żywieniowych.

Jakość
Posiadamy Bazę Danych Instytutu Żywienia i na jej podstawie opieramy i bilansujemy jadłospis co pozwala oferować potrawy o najwyższych wartościach odżywczych i energetycznych. Każda placówka otrzymuje opracowany jadłospis przez naszego dietetyka z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb. Kuchnie, w których przygotowujemy posiłki, wyposażone są w sprzęt najwyższej jakości co pozwala nam gotować zdrowo, nie używając żadnych ulepszaczy smakowych i konserwantów. Wszystkie warzywa i produkty zbożowe przygotowujemy na parze i beztłuszczowo. To przekłada się bezpośrednio na jakość potraw, smak oraz możliwość zachowania ich naturalnych walorów smakowych. Nasze kuchnie spełniają wymogi HACCP oraz przepisy Sanepidu. Firma jest w trakcie przygotowywania się do certyfikacji normy HACCP oraz wprowadzenia standardu ISO 9001. Posiłki dostarczamy własnym transportem w specjalistycznych termoportach przeznaczonych do tego typu przewozu.

Personel
Nasi pracownicy to profesjonaliści posiadający wieloletnie doświadczenie w przygotowaniu posiłków, dla których gotowanie to największa pasja.  Cały personel pogłębia swoją wiedze i kwalifikacje uczestnicząc w szkoleniach i kursach. W 2014 roku nasi szefowie kuchni uczestniczyli w szkoleniu ,,Zdrowa kuchnia- zdrowe społeczeństwo” organizowanym przez firmę Helio, gdzie poznawali tajniki zdrowej i smacznej kuchni.